Nasz produkty definiuje jakość. Poznajemy Wasze potrzeby, naszych Klientów, i łączymy je z najnowszymi osiągnięciami nauki. Celem firmy jest ułatwienie dostępu do zbilansowanego odżywiania , a żeby to zrobić, Herbalife Nutrition jako firma zainwestowała w naukę i zaprosiła do współpracy lekarzy i naukowców z całego świata.
Podstawą do budowania trwałych relacji z Partnerami i ich klientami jest zaufanie. Od 1980 roku Herbalife Nutrition stara się je utrzymać, inwestując w jakość produktów dla milionów klientów, którzy sięgają po nie na co dzień w ramach swoich planów odżywiania na całym świecie.
Gary Swanson, Starszy Wiceprezydent z Działu Kontroli Jakości
jako chemik z wykształcenia pomagał różnym firmom ulepszać produkty i jakość procesów. Odkąd dołączył do Herbalife Nutrition w 2009 roku, miał możliwość zobaczyć na własne oczy, jak 300 milionów dolarów zainwestowanych w produkcję i jakość przynosi efekty, gwarantując tym samym, że każdy klient otrzymuje najlepsze produkty.
Od Los Angeles po Dżakartę, od Winston-Salem po Changsha, Herbalife Nutrition nadzoruje jednolite globalne standardy jakości oraz zespół ponad 300 lekarzy i naukowców Herbalife Nutrition, którzy pomagają wyznaczać i utrzymywać wysokie standardy oraz wspierają wysiłki na rzecz przestrzegania rządowych wymogów bezpieczeństwa na 94 rynkach – mówi Gary Swanson.
Firma angażuje się w zapewnienie jak najwyższych standardów jakości w pozyskiwaniu, produkcji i dystrybucji na skalę światową. Odzwierciedleniem tego są liczne certyfikaty i nagrody przyznane marce Herbalife Nutrition i jej produktom .
Od ziarna do produktu
Proces marki „Od ziarna do produktu” obejmuje wszystko, od pozyskiwania tylko najlepszych składników po spełnianie wymogów dobrych praktyk produkcyjnych lub nawet ich przewyższanie. Firma Herbalife Nutrition nieustannie testuje swoje produkty, poddając je rygorystycznym protokołom, by upewnić się, że spełniają najwyższe standardy jakości, czego przykładem jest stosowany 14-stopniowy system kontroli jakości.
Oto ważne aspekty systemu kontroli jakości:
-
Wszystko zaczyna się od wysokiej jakości surowców. Pierwsze trzy etapy – sadzenie, uprawa, zbiory – gwarantują pełną identyfikowalność składników aktywnych wykorzystywanych w produktach marki. Dbałość o jakość zaczyna się od pól, z których pochodzą składniki naszych produktów: uprawa soi w USA, plantacji aloesu w Meksyku czy herbaty w Chinach. Utrzymanie wysokiej jakości jest naszym priorytetem - od pozyskania surowców, po dystrybucję gotowych produktów .
-
Następnie rozpoczyna się proces produkcyjny. Najnowocześniejsze technologie mieszania składników czy pakowania sprawiają, że marka może zagwarantować klientom w różnych zakątkach świata te same produkty wysokiej jakości, niezależnie od tego, czy kupują je we Francji, Polsce, Indiach czy Meksyku.
-
W trakcie całego procesu są prowadzone rygorystyczne testy. Przykładowo, za każdym razem, gdy trwa produkcja partii flagowego koktajlu Formuła 1, jest równocześnie przeprowadzanych ponad 300 testów.
Wiodąca rola nauki
Herbalife Nutrition posiada sześć ośrodków badawczo-rozwojowych i siedem laboratoriów kontroli jakości, z których jedno jest odpowiedzialne za sprawdzanie pracy pozostałych, by upewnić się, że wykonują swoje zadania prawidłowo. Zespół operacyjny liczy prawie 2000 pracowników na całym świecie, w tym ponad 300 naukowców, z których 50 ma tytuły doktorskie. To oni wyznaczają jednolite, globalne standardy firmy w zakresie jakości oraz nadzorują każdy aspekt rozwoju i produkcji.
Marka Herbalife Nutrition może poszczycić się szeregiem certyfikatów jakości z uwagi na zakłady i laboratoria, które spełniają lub przewyższają dobre praktyki produkcyjne. Laboratoria Herbalife Nutrition uzyskały najwyższy poziom akredytacji, który odzwierciedla przestrzeganie wiodących standardów branżowych. To m.in. certyfikat Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej (ISO) 17025, który oznacza, że firma przestrzega surowych norm dotyczących kompetencji technicznych personelu naukowego laboratoriów, dokładności metod badań mikrobiologicznych i chemicznych oraz walidacji sprzętu. Daje konsumentom dodatkową pewność, że testy laboratoryjne firmy są dokładne i wiarygodne.
Dobre praktyki produkcyjne NSF GMP (Certyfikaty NSF International) potwierdzają, że produkty wytwarzane w danym zakładzie powstają w zgodzie z obowiązującymi przepisami, spełniając wymagania dotyczące specyfikacji i oświadczeń na etykietach. Certyfikat dla artykułów sportowych NSF gwarantuje również, że produkty Herbalife Nutrition nie zawierają substancji zakazanych przez międzynarodowe organizacje i ligi sportowe.
Ponadto, marka Herbalife Nutrition jest członkiem Koalicji Natural Health Products (NHP) z siedzibą na Uniwersytecie Guelph. NHP Research Alliance to inicjatywa mająca na celu opracowanie nowych, wspólnie uzgodnionych standardów uwierzytelniania składników roślinnych. Herbalife Nutrition wykorzystuje narzędzia oparte na DNA, by zagwarantować, że produkty zawierają dokładnie takie gatunki roślin, jakie są potrzebne do uzasadnienia oświadczeń zdrowotnych dotyczących towarów.
Stałe zaangażowanie w jakość
Firma Herbalife Nutrition zdobyła wiodącą pozycję w światowej branży odżywiania, dzięki swojemu zaangażowaniu w jakość. Ta pozycja pozwala Herbalife Nutrition działać od ponad 40 lat, obecnie w 94 krajach. Dzięki temu zaangażowaniu marka może codziennie wspierać miliony Partnerów i ich klientów najlepszymi produktami do odżywiania.
W Herbalife Nutrition kierujemy się wartościami, które pozwoliły nam zostać globalnym liderem w kategorii produktów zastępujących posiłek, suplementów diety i kosmetyków pielęgnacyjnych.
Te wartości to:
♦ IDENTYFIKOWALNOŚĆ
Używamy najlepszych składników i współpracujemy z najbardziej cenionymi dostawcami.
♦ BADANIA I CERTYFIKATY
Inwestujemy w wiedzę, najnowsze technologie i zaplecze techniczne.
♦ NAUKA I BEZPIECZEŃSTWO
Ponad 300 naukowców dba o to, by jakość, bezpieczeństwo i doskonałość naszych produktów były na pierwszym miejscu.
Wpis ten powstał na podstawie artykułu https://www.herbalife.pl/artykuly/zaangazowanie-w-jakosc-marki-herbalife-nutrition/